FAQ’s

Sobre Serveis

· Volem contractar un Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a la nostra mare, però no tenim gaire clar quines opcions de contractació tenim.

Oferim dues modalitats de contractació: la contractació directa d’Unicuida, on nosaltres som els qui contractem al professional que donarà el servei i la de mediació, on nosaltres coordinem el servei però sou la família que el contracta.

· Ens provoca una mica de neguit contractar un SAD, no hem deixat mai al nostre pare amb desconeguts...

Per experiència, sabem que fer aquest pas angoixa a moltes famílies i  volem ser el màxim de transparents, aportar-vos tranquil·litat i tenir una relació de total confiança. Les treballadores socials d’Unicuida fan un seguiment periòdic per assegurar-nos que l’assistència es realitza correctament.

· Quins passos seguireu per a assignar un professional que doni servei a la nostra família?

El primer que fem és concertar una entrevista a casa vostra amb la nostra treballadora social. Serà ella qui avaluï les necessitats i característiques del servei per a seleccionar al professional més adient.

Des d’Unicuida volem que estigueu tranquils, per a això, si la persona escollida no és de la vostra acceptació, en seleccionarem una altra.

· Els meus pares viuen amb nosaltres, però volem marxar un cap de setmana i necessitaríem contractar a algú que es quedés fent-los companyia. És possible?

Sí que és possible. Aquest servei està pensat per atendre les necessitats puntuals, especials i esporàdiques que les famílies necessitin.

Sobre Contractació

· Necessitem a un treballador de la llar per a què visqui amb la meva mare, que no pot viure sola… quina modalitat de contracte he d’agafar?

El règim d’interna és l’opció que necessiteu. La relació laboral amb el treballador és vostre. A Unicuida gestionarem el servei, deslliurant-vos de qualsevol tràmit administratiu o laboral.

· Vàrem reunir-nos amb la treballadora social per iniciar els tràmits per a contractar un servei, però la situació familiar ha canviat i ara no el necessitarem. Us haurem de pagar la visita?

No, els pagaments es fan un cop s’inicien els serveis contractats.

Sobre els Cuidadors

· Estem decidits a contractar un SAD, podrem decidir nosaltres quin professional es farà càrrec del servei?

És el nostre equip de treballadors socials qui s’encarrega de fer la selecció de la persona adient en funció de les necessitats. Ara bé, un cop feta la selecció, si no esteu d’acord amb la persona assignada, en triarem una altra fins que estigueu contents.

· I si quan ens coneixem ens encaixa, però un cop iniciat el servei no?

Ens encarregarem de buscar un altre perfil que s’escaigui millor amb la vostra demanda sense cap cost.

· Quines són les obligacions del/la cuidador/a?

Les obligacions principals del cuidador són vetllar pel benestar de la persona a cuidar, tenir cura de la llar i assistir les necessitats específiques de cada cas.

· Què passa si el/la cuidador/a es posa malalt/a o fa vacances?

Només cal contactar amb la treballadora social, que gestionarà la incidència o substitució el més aviat possible sense cap cost.

Sobre Preus i Condicions Econòmiques

· Què podem calcular que ens costarà un SAD, per a fer-nos una idea?

No, ja que cada cas és diferent. Unicuida us pot avaluar el servei sol·licitat o que encaixi amb la vostra demanda sense cap cost.

Inscrita al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials Nº S10436

Et podem ajudar?